Llobarro al forn amb salsa d’alfàbrega

Gran promoció a la peixateria, dos llobarros, dos leurus! Agafa’n que alguna en inventarem!
Bé, doncs, hem menjat llobarro al forn, amb salsa d’alfàbrega. Com es fa? Facil com tot, i en funció de l’acompanyament, o de posar-hi més o menys salsa, o bé crema “ligth”, crec que inclús per aquells que estiguin intentant perdre pes, aquesta recepta els anirà bé.

Per una banda, el llobarro, ben peladet i net de la peixateria (això és una d’aquelles coses que he vist fer a casa, però que jo prefereixo fer-li fer al peixate), es posa amb un rajolí d’oli, pebre i una mica d’herbes (farigola, romaní…) directament al forn. Temperatura? Euh… Com ho diria, el meu mini-forn té una temperatura teòrica, però des de fa un cert temps, de segur que no la fa, o almenys no la manté… Snif! Tant bons que hem quedaven els macarons gavatxus, les madalenes… Fins que no pugui controlar la temperatura, s’ha acabat de fer pastisseria a casa.

Ja començo a anar-me’n pels núvols. A veure, temperatura entre 180-200ºC, 15 minuts. En tot cas, la cara que fa un llobarro ben cuit és aquesta:

20130227-175155.jpg

Mentre s’està coent, tenim temps de preparar la salsa. Mitja ceba blanca talladeta ben fina (jo la passo pel turmix). Es posa al foc amb una mica d’oli fins que quedi ben tobeta i transparent. Llavors hi tirem un tapet de conyac… Uix, no tinc conyac, donc hi poso muscat, un licor de vi blanc susu i dolç. Invents a tope, a veure com queda!
Hi tirem 20cl de caldo, o lo que és lo mateix, un got d’aigua i polvitos avecrem (un terç de pastilla).

Deixem reduir una mica que marxi l’alcohol, i hi posem uns 20gr d’alfàbrega tallada ben petita. Tot seguit, un mini-brick (20cl) de crema de llet semiespessa. Light, sencera o com es vulgui.

Es deixa bullir tot remenant, fins que redueixi i quedi de la consitència desitjada. Farà més o menys aquesta cara:

20130227-175716.jpg

I aquí ja està, ja es pot montar el plat! Bé, la salsa és plena de grumollets dels bocinets de ceba i d’alfàbrega, o sigui que si es pot passar per un colador xinès, millor. També se li pot donar un cop de turmix, però llavors quedarà completament verda.

Com que no xinès ni italià, aquí ja es va montar el plat. Es treuen els filets de llobarro i es col•loquen com més bonics es pugui, que jo sóc una mica desastre, i com acompanyament, unes patatones i mini-macarronets d’espinacs. La salsa per sobre i… Bon profit!

20130227-180046.jpg

He de millorar la presentació, perquè de gust… Mmmm … Ho repetirem!

Anuncis

2 thoughts on “Llobarro al forn amb salsa d’alfàbrega

  1. Carat! sense aquest comentari no m’hagués adonat que he posat “llobarro” enlloc de LLENGUADO. Si es que no es pot pensar en 4 idiomes diferents…
    Així doncs: fe d’errates: on dic llobarro hi ha de dir llenguado. (avi perdona’m!!!)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s