Carlos Duarte, segona part

M’ha arrivat una notificació per mail aquest matí, un medi citava literalment la Federación de Jóvenes Investigadores/Precarios (FJI) en una de les seves pàgines. Immediatament he anat a veure de què es tractava, i amb una gran sorpresa, m’he trobat amb una altra columna d’opinió d’aquest catedràtic Sr. Carlos Duarte que no para de posar a caldo els joves, arrivant inclús a dir que ens queixem per no res, si som uns privilegiats i que la FJI, enlloc de treballar per millorar les coses, el que fa es fer la crisi més profunda…

Fa uns dies vaig publicar aqui mateix la carta de resposta que se li va enviar. Després d’aquesta carta, que finalment va ser publicada per el pais dos dies més tard, retallada i amb molts canvis, hi va haber una quantitat molt considerable de blogs, twits i cartes al director tant al mateix diari com a altres, desmentint i criticant el que deia C. Duarte, donant la raó i aplaudint el treball fet per la FJI, enviant links cap a la web de precarios on hi ha publicada la carta sencera i dient, més o menys directament que C. Duarte l’havia “cagat” i que no té idea de què parla.

Doncs bé, avui, al huffingtonpost hi ha una altra columna d’opinió d’aquest mateix senyor: http://www.huffingtonpost.es/carlos-m-duarte/vocaciones-cientificas-en_b_2565544.html

I he alucinat. Què vol dir? En serio? Una segona lectura més detallada m’ha fet pensar que de fet, es tira enrera perquè se l’han menjat a critiques i que intenta dir que no està en contra de la FJI, no, ni molt menys, per favor, si la FJI ha fet una gran feina! pero, a veure, piltrafilles, jo ja veig que algo heu fet, pero us equivoqueu de diana, que no coneixeu res de la vida i no sabeu la realitat de les coses, i aqui estic jo per dir-vos com heu de fer-les.

Atenció, perquè no deixa de tenir raó amb el que diu, que hem de vigilar que no ens trobem amb doctorants amb papers, o sigui, contractats, i al costat, la pila de ISRR de sempre, és a dir, doctorands voluntaris, sense cap mena de paper, que sempre els ha hagut en el nostre país. I de fet, a no ser que gent com ell (que en té en el seu equip, posaria la mà al foc) no canvii el xip, continuarà habent-hi. Però bé, jo crec que la tasca d’eliminar els ISRR dels laboratoris i que tothom tingui contracte és una de les coses que la FJI ha dit i demanat sempre… potser això aquest senyor no ho ha pillat?
En tot cas, i veient que finalment no fa una demolició de la FJI, i a més, aquest cop la cita directament, no donant a entendre, i fins i tot hi ha links cap a la web, em prendré aquest text com a publicitat cap a la FJI i em quedaré només amb dues coses:
1. “Los jóvenes investigadores cuentan con una asociación llamada Federación de Jóvenes Investigadores(FJI/Precarios)” : per aquells que no sàpiguen que hi ha aquesta associació, ara ja ho sabeu, va, aneu, veieu i participeu!
2. “Espero que, al menos, en estos podamos estar de acuerdo.” : per mi, aquesta frase és un reconeixement de  ”la cagué un poco”, ni que sigui per la presió d’altres investigadors reconeguts que l’han posat a caldo.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s